Gratis verzending op alles | Verloopt in:

00:00:00

Gratis verzending op alles

Verloopt in:

00:00:00
365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Gratis standaard verzending voor alle bestellingen-
Contacteer ons

Handleiding voor het Aeris Horloge

Instructies

  1. Uurwijzer
  2. Chronograaf minuut-subdial
  3. Minuutwijzer
  4. Knop D
  5. Kroon
  6. Kroon - 1e klik
  7. Kroon - 2e klik
  8. Knop E
  9. Datumvenster
  10. Kleine secondewijzer
  11. Chronograaf secondewijzer

De tijd instellen: Beweeg de kroon naar positie 6 en draai. Als de kroon tot positie 6 wordt uitgetrokken terwijl de chronograaf loopt, zullen de chronograafwijzers blijven bewegen. Dit is normaal.

De datum instellen: Beweeg de kroon naar positie 6 en draai tegen de richting van de klok in. Als de datum wordt ingesteld tussen de uren 21:00 en 03:00, kan het zijn dat de datum de volgende dag niet verandert.

De tijd meten met de chronograaf: De chronograaf kan gestart en gestopt worden met de D-knop. De chronograaf kan gereset worden door op de E-knop te duwen. De seconde- en minuutwijzer van de chronograaf worden dan op 0 gezet.

Resetten van de chronograaf (incl. na vervangen van de batterij): Deze procedure moet worden uitgevoerd als de secondewijzer van de chronograaf niet terugkeert naar 0 als de chronograaf gereset wordt, inclusief na vervangen van de batterij. Trek de kroon uit tot positie 7. Druk de D-knop in om de secondewijzer van de chronograaf op 0 te zetten. De chronograafwijzer kan snel vooruit gezet worden door de D-knop voortdurend in te drukken. Zodra de wijzer op 0 staat, kun je de kroon weer terugzetten naar zijn normale positie. Duw de kroon niet in naar zijn normale positie terwijl de secondewijzer van de chronograaf nog loopt. Hij stopt namelijk als de kroon naar zijn normale positie wordt teruggezet waarbij de nieuwe positie dan als 0 gezien wordt.

Specificaties

  • Uurwerk: Seiko VK61 quartz
  • Waterbestendigheid: 10 ATM / 100 meter
  • Functies: Chronograaf, datum
  • Batterij: SR936SW
  • Kristal: Dubbelgebogen mineraalglas met antireflecterende coating
  • Materiaal kast: Messing, geborsteld
  • Materiaal band: Echt leer
  • Nikkelvrij: Ja
  • Max. polsbreedte: 18 cm
  • Min. polsbreedte: 13 cm
  • Bandbreedte: 18 mm
  • Diameter kast: 42 mm
  • Diameter wijzerplaat: 34 mm
  • Dikte kast: 14 mm
  • Kroonhoogte: 3 mm
  • Lugbreedte (bandaanzet): 20 mm
  • Van lug tot lug: 51 mm
  • Gewicht: 76 gram

HOE VERZORG JE JE HORLOGE

WATERBESTENDIGHEID

De meeste horloges zijn enige mate waterbestendig. Als je horloge niet waterbestendig is, kan het mogelijk wel wat waterspatjes hebben, maar kun je geen risico nemen. Als je een leren band hebt, zorg er dan voor dat die sowieso niet nat wordt.

1 ATM / 10 meter Dit horloge kan contact met water niet weerstaan.

1 ATM / 10 meter Dit horloge kan contact met water niet weerstaan.

3 ATM / 30 meter Dit horloge kan makkelijk tegen wat regen en waterspetters.

3 ATM / 30 meter Dit horloge kan makkelijk tegen wat regen en waterspetters.

5 ATM / 50 meter Dit horloge kan veilig gedragen worden onder de douche of tijdens het zwemmen.

5 ATM / 50 meter Dit horloge kan veilig gedragen worden onder de douche of tijdens het zwemmen.

10 ATM / 100 meter Dit horloge is waterbestendig genoeg om te snorkelen.

10 ATM / 100 meter Dit horloge is waterbestendig genoeg om te snorkelen.

20+ ATM / 200+ meter Dit horloge is veilig voor alle onderwateractiviteiten, zoals diepzeeduiken.

20+ ATM / 200+ meter Dit horloge is veilig voor alle onderwateractiviteiten, zoals diepzeeduiken.

Hoe maak je een horlogekast schoon

  • Als je horloge in contact is met water, zorg er dan voor dat je de kroon niet beweegt of op een van de knoppen duwt, omdat er dan mogelijk water in de horlogekast kan komen.
  • Als je horlogeniet waterbestendig is, doop dan een katoenen wattenstaafje in een kom met warm water met een druppeltje of twee zeep erin. Knijp de punt van het wattenstaafje uit totdat het meeste water eraf is en wrijf dan voorzichtig over de kast.
  • Als je horloge wel waterbestendig is, week dan een zacht doekje in een kom met warm water met twee druppels milde afwasmiddelvloeistof. Wring het meeste water uit de doek en wrijf er voorzichtig mee over de kast.

Hoe je je leren horlogebandje schoonmaakt

Als algemene regel geldt dat leer niet nat mag worden. Dat geldt ook voor zweet en het vocht dat gedurende de dag uit je lichaam verdampt. We adviseren je daarom om een leren bandje niet elke dag te dragen en het ’s nachts af te doen. 1. Als je je leren bandje schoonmaakt, maakt het dan los van de horlogekast en wrijf het op met een schone, droge doek. 2. Breng leerreiniger en -conditioner op met een zacht doekje en masseer de lotion voorzichtig in het leer. 3. Neem tot slot af met een schone doek om te voorkomen dat het leer gaat vlekken en laat het bandje een nacht drogen in de lucht. Draag het niet zo strak dat je het bandje achterwaarts moet buigen om de gesp los te maken, omdat dit het leer permanent kan vervormen.

Hoe onderhoud je het beste je horloge?

  • Bewaar je horloge op een donkere, droge plaats om corrosie en verkleuring van de wijzerplaat te voorkomen.
  • Vervang bij een kwartshorloge altijd meteen de batterij zodra deze leeg is. Een lege batterij kan namelijk na verloop van tijd gaan lekken waardoor het uurwerk van het horloge kan beschadigen.
  • Laat mechanische horloges altijd minimaal twee dagen per jaar lopen, om te voorkomen dat tandwieltjes en radertjes vastlopen.
  • Geef je horloge altijd minimaal eens per 3 jaar een onderhoudsbeurt bij een professionele horlogemaker.

ALGEMENE VERZORGING

Algemene regel: Zorg ervoor dat je je horloge als laatste om doet en altijd als eerste af. - Doe je horloge af en berg het veilig op voordat je je aan activiteiten waagt die het horloge mogelijk kunnen beschadigen. - Doe het af voor activiteiten waarbij je waarschijnlijk zult gaan zweten. - Doe het af voordat je gaat douchen, in bad gaat of gaat zwemmen. - Doe het af voordat je gaat koken of schoonmaken. - Doe het af voordat je naar bed gaat. - Stel je horloge niet bloot aan chemicaliën zoals eau-de-cologne, zonnebrandcrème, parfum, chloor, haargel etc., omdat die verkleuring, vlekken of doffe oppervlakten kunnen veroorzaken. - Probeer je horloge apart te bewaren in een zacht omhulsel om krassen en schuren te voorkomen. - Als je horloge sluitingen of gespen heeft, sluit die dan om te voorkomen dat ze ergens in of aan haken. - Houd je horloge opgeborgen op een droge, donkere plaats en vermijd temperatuurschommelingen.

Hoe verwijder je een horlogebandje en vervang je het door een nieuw

Om een horlogeband te verwijderen en te vervangen heb je nodig:

  • Het horloge
  • Een vervangend bandje
  • Een zacht oppervlak, zoals een doek, T-shirt of muismat

En mogelijk heb je ook dit nog nodig:

  • Een springveer-apparaatje
  • of een scherpgepunt object

HOE VERWIJDER JE EEN HORLOGEBANDJE

  1. Plaats je horloge op een zacht oppervlak. Dit voorkomt dat het beschadigt of bekrast raakt.

  2. Als je horloge aan de onderkant is voorzien van zgn. 'quick release'-pinnetjes, duw dan het smalle hendeltje naar binnen om de band los te maken.

  1. Als je horloge geboorde lugs heeft - kleine gaatjes in de lugs, de aanzetten die aan weerszijde aan de horlogekast zitten - gebruik dan een scherp object met een punt om de springveer in te drukken en de band te ontkoppelen. Kijk uit dat de springveer niet uit de band glijdt en kwijtraakt.
  1. Als je horloge geen van bovenstaande heeft, gebruik dan een springveer-apparaatje. Dat is een klein apparaat met een V-vormige punt. Gebruik dat om de springveer in te duwen vanuit de onderkant van de band tussen de lugs aan de rechterkant. Met deze tool duw je de nok van de springveer naar beneden om de band te ontkoppelen.

HOE VERVANG JE EEN HORLOGEBANDJE

Check eerst de lugbreedte van je nieuwe horloge om te controleren of deze 20 mm is. Je vindt al onze horlogebandjes hier. Door de juiste breedte te selecteren via de filters, kun je de bandjes bekijken die voor jouw horloge geschikt zijn.

Als je vervangende bandje 'quick-release'-stangetjes heeft, duw dan het staafje naar binnen en klik het op z'n plaats tussen de lugs. Je voelt het in positie klikken.

Als je nieuwe bandje geen 'quick-release'-pinnetjes heeft, gebruik je het springveer-apparaatje weer. Plaats een kant van de pin op z'n plaats en gebruik dan het apparaatje om de springveer in te drukken om het op z'n plaats te klikken. Je voelt het in positie klikken.

Denk eraan dat je de tijd neemt en zorgvuldig werkt zodat je de lugs niet bekrast of je nieuwe bandje beschadigd.

Probleemoplossing & veel gestelde vragen (FAQ)

Als je je horloge goed verzorgd en op de juiste manier opbergt, kun je jaren genieten van een nauwkeurige tijdsregistratie. Maar zelfs met de best mogelijke zorg, zul je merken dat je horloge van tijd tot tijd wat extra aandacht nodig heeft.

Hieronder vind je mogelijke oplossingen bij enkele veelvoorkomende problemen met horloges. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, is er slechts één mailtje of telefoontje nodig om ons geweldige customerservice-team te bereiken.

2 JAAR GARANTIE

Om te zorgen dat de garantie op je horloge geldig blijft, mag het horloge niet blootgesteld worden aan water buiten de gestelde limiet en moet je de factuur bewaren.

Andere categorieën

Dacht jij dat we alleen horloges verkochten? We hebben meer dan 6.000 producten, verspreid over 21 categorieën herenaccessoires. Bekijk er een paar hieronder.