20% korting op sieraden - Als je voor €50 koopt

20% korting op sieraden - Als je voor €50 koopt

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons

DE BESTE TASSEN VOOR HET WERK VOOR MANNEN

De juiste tas voor op het werk kan een groot verschil maken in je dagelijkse routine. De tas moet niet alleen genoeg ruimte bieden voor je essentials, maar ook een aanvulling zijn op je stijl en comfortabel zijn tijdens het pendelen naar het werk.

Laten we de beste tassen voor op het werk voor mannen onder de loep nemen en zes populaire opties vergelijken: leren laptoptassen, messenger tassen, rugzakken, tote bags, aktetassen en crossbody tassen, met de voor- en nadelen van elk type.

Soorten tassen

Materialen van tassen

Kies een werktas die alles kan dragen wat je nodig hebt - je wilt niet ontslagen worden omdat je elke dag je schetsboek thuislaat doordat het niet in je lichte en comfortabele crossbodytas past.

Word je onderweg naar je werk aan de natuurelementen blootgesteld? Zorg er dan voor dat je spullen goed beschermd zijn.

Geloof ons, je manager zal niet blij zijn als je elke maand een nieuwe laptop nodig hebt.

Kies dus een praktische tas waarin je alles wat je nodig hebt veilig kunt opbergen, en maak je pas daarna zorgen over het gewicht en het comfort.

1 De beste tassen voor het werk voor mannen1.1 Messenger tassen voor het werk1.2 Laptoptassen voor het werk1.3 Aktetassen voor het werk1.4 Tote bags voor het werk1.5 Rugzakken voor het werk1.6 Crossbody tassen voor het werk2 De beste tas voor je werk

MESSENGER TASSEN VOOR HET WERK

Messenger tassen bieden gemakkelijke toegang en veelzijdigheid, met voldoende ruimte voor een laptop, documenten en dagelijkse benodigdheden. Ze zijn ontworpen om over het lichaam te worden gedragen, waardoor het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld. Dit zorgt voor extra comfort tijdens lange wandelingen of fietstochten. Bovendien bieden ze snelle toegang tot je spullen zonder dat je de tas hoeft af te nemen.

  • Gemakkelijke toegang tot je spullen
  • Comfortabel voor langdurig gebruik
  • Stijlvol en veelzijdig
  • Kan te casual zijn in formele omgevingen
  • Beperkte indeling kan het lastig maken om je spullen te organiseren
  • Kan verschuiven bij het dragen van zwaardere spullen

Functionaliteit

Messenger tassen zijn ideaal voor wie op zoek is naar veelzijdigheid en snel zijn spullen bij de hand wil hebben. Ze bieden voldoende ruimte voor een laptop, documenten en andere dagelijkse benodigdheden. Vaak zitten er naast het grote hoofdvak verschillende kleinere vakken, zodat je alles georganiseerd kunt houden. Messenger tassen zijn meestal geschikt voor grote laptops, wat ze ideaal maakt voor degenen die grotere apparaten meenemen.

Comfort

Omdat ze over het lichaam worden gedragen, verdelen messenger tassen het gewicht gelijkmatiger dan schoudertassen, waardoor ze comfortabeler zijn voor langere wandelingen of fietstochten. Door het ontwerp heb je snel toegang tot je spullen zonder dat je de tas hoeft af te doen, wat een groot voordeel is in drukke omgevingen.

Stijl

Messenger tassen combineren casual met professioneel. Ze zijn perfect voor creatieve geesten, technologisch ingestelde professionals of iedereen die in een meer ontspannen kantooromgeving werkt. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar, van canvas tot leer, dus je kunt er gemakkelijk een vinden die bij je persoonlijke stijl past.

De stijl van deze tassen wordt soms verward met schooltassen.

LAPTOPTASSEN VOOR HET WERK

Laptoptassen zijn ideaal voor wie zowel stijl als functionaliteit waardeert. Ze bieden een veilige plek voor je laptop en essentiële accessoires, met gewatteerde compartimenten en praktische vakken voor organisatie. Met hun verzorgde, professionele uitstraling zijn ze perfect voor formele kantooromgevingen.

  • Elegante en professionele uitstraling
  • Duurzaam en slijtvast materiaal
  • Goed georganiseerde compartimenten voor al je essentials
  • Zwaarder in vergelijking met andere opties
  • Minder comfortabel voor lange afstanden
  • Meestal duurder

Functionaliteit

Leren laptoptassen zijn speciaal ontworpen om je laptop veilig op te bergen, samen met essentiële accessoires zoals opladers, documenten en kleinere gadgets. Meestal hebben ze een hoofdvak met een gewatteerde voering om je laptop te beschermen, en extra vakken om alles netjes en georganiseerd te houden. De meeste modellen zijn geschikt voor laptops tot 15 inch, waardoor ze perfect zijn voor iedereen die zijn technische spullen in stijl wil meenemen.

Comfort

Hoewel leren laptoptassen vaak in de hand of over de schouder worden gedragen, zijn ze misschien niet de meest comfortabele optie voor lange afstanden, vooral niet als ze helemaal vol zitten. Maar dankzij het strakke ontwerp kun je snel en gemakkelijk bij je spullen, wat handig is in drukke situaties.

Stijl

Als je voor een verfijnde, professionele look gaat, is een leren laptoptas een van de beste keuzes voor mannen. Het luxe materiaal en het strakke design maken indruk in formele kantooromgevingen, of je nu naar een vergadering gaat of de directiekamer binnenstapt.

AKTETASSEN VOOR HET WERK

Aktetassen zijn de ultieme keuze voor een professionele uitstraling. Ze zijn ontworpen om je documenten, laptop en kantoorbenodigdheden overzichtelijk en veilig op te bergen. Meestal draag je ze in de hand, al zijn er ook modellen met een schouderriem, wat ze perfect maakt voor korte afstanden tussen het kantoor en vergaderingen. Met hun gestructureerde ontwerp en hoogwaardige materialen, zoals leer, maken ze een sterke indruk in traditionele beroepen waar een goede eerste indruk telt.

  • Geeft een uiterst professionele en krachtige uitstraling
  • Uitstekende indeling en overzichtelijke structuur
  • Duurzaam en biedt goede bescherming
  • Minder comfortabel bij het dragen van zware spullen
  • Beperkte opbergruimte in vergelijking met andere tassen
  • Kan onhandig zijn om te dragen

Functionaliteit

Aktetassen zijn het toonbeeld van professionele tassen. Ze zijn speciaal ontworpen om documenten, laptops (meestal tot 15 inch) en kleine elektronica overzichtelijk op te bergen. Dankzij het stevige ontwerp blijven je spullen beschermd en kreukvrij. Veel aktetassen bieden ook handige vakken voor pennen, visitekaartjes en andere kantoorbenodigdheden.

Comfort

Aktetassen draag je meestal in de hand, maar sommige modellen hebben een afneembare schouderriem. Hoewel ze misschien minder comfortabel zijn dan rugzakken of messenger bags voor lange reizen, zijn ze ideaal voor korte afstanden tussen het kantoor en vergaderingen.

Stijl

Als je voor een klassieke, autoritaire uitstraling gaat, is er geen betere keuze dan een aktetas. Dit is de perfecte tas voor professionals in traditionele sectoren zoals recht, financiën of het bedrijfsleven, waar de eerste indruk zeer belangrijk is. Het gestructureerde ontwerp en de hoogwaardige materialen zoals leer of luxe synthetische stoffen benadrukken je professionaliteit en maken een krachtige indruk.

TOTE BAGS VOOR HET WERK

Tote bags of shoppers bieden volop ruimte en hebben een eenvoudig ontwerp, met een groot open vak dat geschikt is voor laptops, documenten en zelfs sportkleding. Hoewel ze minder vakken voor organisatie hebben, zijn ze toch erg praktisch. Je draagt ze in je hand of over je schouder, waardoor ze misschien minder geschikt zijn voor het dragen van zware spullen over lange afstanden. Door het open ontwerp kun je echter wel snel bij je spullen, waardoor ze ideaal zijn voor drukke dagen.

  • Stijlvolle en moderne uitstraling
  • Gemakkelijke en snelle toegang tot je spullen
  • Geschikt voor verschillende gelegenheden
  • Minder comfortabel voor lange afstanden
  • Beperkte mogelijkheden voor organisatie
  • Open ontwerp biedt minder bescherming

Functionaliteit

Tote bags (ook wel shoppers genoemd) bieden een royale, eenvoudige ruimte met één groot open vak, perfect voor het meenemen van laptops, documenten en zelfs je sportspullen. Hoewel ze minder vakken en organisatieopties hebben dan andere tassen, schuilt hun charme juist in die eenvoud. De meeste tote bags zijn geschikt voor laptops tot 15 inch en bieden genoeg ruimte voor al je dagelijkse benodigdheden.

Comfort

Tote bags draag je in de hand of over je schouder, waardoor ze minder comfortabel zijn voor het dragen van zware lasten over lange afstanden. Het ontwerp met open bovenkant zorgt er wel voor dat je snel bij je spullen kunt, wat handig is voor drukke dagen waarop je onderweg je spullen snel bij de hand moet hebben.

Stijl

Als je een tas zoekt die zowel praktisch als modieus is, is een tote bag misschien wel de perfecte tas voor op het werk. Ze stralen een eigentijdse, stijlvolle vibe uit die goed past in moderne kantooromgevingen. Vooral in creatieve sectoren zijn tote bags een favoriet, waar een beetje flair zeker gewaardeerd wordt.

RUGZAKKEN VOOR HET WERK

Rugzakken bieden het ultieme handsfree gemak en hebben de grootste capaciteit, wat ze ideaal maakt voor het meenemen van grote laptops, boeken, lunch en sportspullen. De meeste rugzakken zijn uitgerust met gevoerde vakken voor laptops en meerdere vakken om je essentials netjes en georganiseerd te houden. Dankzij het ontwerp met twee schouderbanden, die het gewicht gelijkmatig verdelen, verminderen rugzakken de belasting tijdens het woon-werkverkeer. Vaak zijn de schouderbanden en rugpanelen ook gevoerd voor extra draagcomfort.

  • Meest comfortabel voor het dragen van zware lasten
  • Handsfree gemak
  • Veel opbergruimte
  • Kan te casual overkomen in formele omgevingen
  • Kan onpraktisch zijn in drukke ruimtes
  • Niet ideaal om snel bij spullen te kunnen

Functionaliteit

Rugzakken bieden ongeëvenaard handsfree gemak. Ze hebben de grootste capaciteit van alle tassen op deze lijst, waardoor ze perfect zijn voor het meenemen van laptops, boeken, lunch, sportspullen en meer. Moderne rugzakken beschikken vaak over gevoerde laptopvakken (tot 17 inch) en meerdere vakken om kleine elektronica, documenten en andere benodigdheden geordend op te bergen.

Comfort

Als comfort voorop staat, is een rugzak waarschijnlijk de beste keuze als werktas. Het ontwerp met twee schouderbanden verdeelt het gewicht gelijkmatig over je schouders, waardoor je minder wordt belast tijdens je dagelijkse reis naar het werk. Veel rugzakken zijn daarnaast voorzien van gevoerde schouderbanden en rugpanelen voor extra draagcomfort.

Stijl

Hoewel rugzakken vaak een meer casual uitstraling hebben, zijn er ook strakke, minimalistische ontwerpen die perfect geschikt zijn voor kantoor. Een goed gekozen rugzak kan zowel praktisch als stijlvol zijn, vooral in werkomgevingen met een informele dresscode.

CROSSBODY TASSEN VOOR HET WERK

Crossbody tassen zijn compact en ideaal voor het meenemen van essentials zoals een tablet, telefoon, portemonnee en sleutels. Ze hebben één hoofdvak en kleinere interne vakken voor extra organisatie. Ze worden op de rug gedragen en kunnen gemakkelijk naar voren worden geslingerd. Daardoor bieden ze handsfree gemak bij een lichtere inhoud, waardoor ze comfortabel zijn voor langere perioden, vooral in een stedelijke omgeving.

  • Compact en lichtgewicht
  • Handsfree gemak
  • Perfect voor snelle, informele uitstapjes
  • Beperkte opbergruimte
  • Niet geschikt voor laptops
  • Mogelijk niet geschikt voor formele kantooromgevingen

Functionaliteit

Crossbody tassen zijn kleiner en compacter dan andere werktassen, wat ze ideaal maakt om alleen de meest noodzakelijke spullen mee te nemen. Ze hebben doorgaans één hoofdvak en kleinere binnenvakken, perfect voor een tablet, telefoon, portemonnee en sleutels. Hoewel ze niet ontworpen zijn voor het vervoeren van een grote laptop, passen er wel een kleine tablet of dun notitieboekje in.

Comfort

Crossbody tassen draag je over de borst, wat zorgt voor handsfree gemak, vergelijkbaar met een messenger bag, maar dan met een lichtere lading. Dit maakt ze comfortabel om langere tijd te dragen, vooral in een drukke, stedelijke omgeving waar je je snel moet verplaatsen.

Stijl

Voor wie houdt van een minimalistische, stedelijke look zijn crossbody tassen een uitstekende keuze. Ze zijn ideaal voor casual werkplekken of voor professionals die een tas nodig hebben voor korte trips door de stad. Dankzij hun compacte formaat en strakke ontwerp behoren ze tot de beste werktassen voor wie eenvoud en stijl waardeert.

DE BESTE TAS VOOR JE WERK

De keuze voor de beste werktas hangt af van je dagelijkse behoeften, voorkeur voor comfort en persoonlijke stijl.

  • Voor een professionele uitstraling: Kies een leren laptoptas of een aktetas.
  • Voor casual comfort en gemakkelijke toegang: Een messenger tas of crossbody tas is ideaal.
  • Voor handsfree gemak en een grotere capaciteit: Een rugzak is de beste optie.
  • Voor een mix van stijl en functionaliteit: Overweeg een tote bag voor een moderne, veelzijdige keuze.

Elke tas biedt unieke voordelen, dus denk goed na over wat voor jou het belangrijkst is - of dat nu stijl, functionaliteit of comfort is - voordat je een beslissing neemt.