20% korting op sieraden - Als je voor €50 koopt

20% korting op sieraden - Als je voor €50 koopt

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €5 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons

WAT IS EEN DUFFELTAS EN WAAR WORDT HET VOOR GEBRUIKT?

Een duffeltas, soms gespeld als "duffle", is een grote, cilindervormige tas gemaakt van stevig materiaal zoals canvas. Modernere en luxere versies zijn vaak van leer en hebben ritsen, schouderbanden en georganiseerde vakken.

Duffeltassen werden oorspronkelijk ontworpen voor militair gebruik, maar ze zijn uitgegroeid tot veelzijdige accessoires met vrijwel universele toepassingen.

  • Ruim: voldoende plaats voor kleding, schoenen en andere spullen.
  • Veelzijdig: geschikt voor reizen, sporten en dagelijks gebruik.
  • Flexibel: makkelijk in te pakken en past in krappe ruimtes.
  • Minder gestructureerd: spullen kunnen verschuiven in de tas.
  • Beperkte organisatie: minder vakken.
  • Kan zwaar zijn: het ontwerp is niet ergonomisch.
1 Wat is een duffeltas en waar wordt het voor gebruikt?1.1 De geschiedenis van de duffeltas1.2 Waar worden duffle tassen voor gebruikt?1.3 Duffeltas voor op reis: de perfecte handbagage1.4 Duffeltas voor sport: ruim en functioneel1.5 Casual duffeltas: ruim en functioneel1.6 Soorten en maten van duffeltassen1.7 Is het "duffel" of "duffle" tas?

DE GESCHIEDENIS VAN DE DUFFELTAS

De naam "duffel" komt van de stad Duffel in België, waar de stof werd geproduceerd die gebruikt werd voor de eerste duffeltassen.

Deze tassen werden oorspronkelijk ontworpen voor militair gebruik, bedoeld om de uitrusting van soldaten op een duurzame en compacte manier te vervoeren. Hun praktische ontwerp en robuuste constructie hebben ze ook buiten het slagveld populair gemaakt, waardoor er nu een grote verscheidenheid aan duffeltassen bestaat.

WAAR WORDEN DUFFLE TASSEN VOOR GEBRUIKT?

Duffeltassen zijn ongelooflijk veelzijdig en kunnen voor allerlei activiteiten worden gebruikt. Ze zijn populair bij mensen die veel onderweg zijn, dankzij de ruime opbergmogelijkheden en het gemak waarmee ze vervoerd kunnen worden.

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten duffeltassen en hoe ze in diverse situaties gebruikt kunnen worden.

DUFFELTAS VOOR OP REIS: DE PERFECTE HANDBAGAGE

Eén van de meest populaire manieren om een duffeltas te gebruiken, is als reistas.

Of je nu een weekendje weg gaat of op zakenreis, een duffeltas is een uitstekende handbagage.

Door de zachte structuur past hij gemakkelijk in bagagevakken, en de ruime binnenkant is perfect om kleding, schoenen en toiletartikelen in te pakken.

Voor zakenreizigers die op zoek zijn naar een elegante en professionele optie, bieden leren duffeltassen zowel stijl als functionaliteit, zodat je er steeds stijlvol uitziet en je spullen georganiseerd blijven.

DUFFELTAS VOOR SPORT: RUIM EN FUNCTIONEEL

Duffeltassen zijn een topkeuze voor je sportspullen. Dankzij de grote, open vakken kun je er gemakkelijk sportkleren, sportschoenen, een handdoek en zelfs bokshandschoenen in stoppen.

Sommige sportieve duffeltassen hebben geventileerde compartimenten om bezwete kleren of schoenen apart op te bergen, zodat je schone kleren niet vuil worden.

Je moet tassen die je gebruikt voor sportkleding regelmatig even luchten. Lees daarom onze gids om geurtjes uit tassen te krijgen.

CASUAL DUFFELTAS: RUIM EN FUNCTIONEEL

Voor wie een meer ontspannen, casual look verkiest, zijn duffeltassen ideaal voor dagelijks gebruik.

Een kleinere duffeltas is perfect om schone kleren, lunch en persoonlijke spullen in mee te nemen, of je nu naar kantoor gaat, naar vrienden of een dagje de stad in.

Het is een geweldige optie als je iets zoekt dat de perfecte balans biedt tussen een draagtas en een rugzak.

Bekijk onze uitgebreide gids over verschillende soorten tassen voor op het werk.

SOORTEN EN MATEN VAN DUFFELTASSEN

Duffeltassen zijn er in verschillende maten en stijlen om aan verschillende behoeften te voldoen:

  • Kleine duffeltassen: Ideaal voor dagelijks gebruik of als sporttas, deze zijn compact en gemakkelijk mee te nemen, terwijl ze genoeg ruimte bieden voor je belangrijkste spullen.
  • Middelgrote duffeltassen: Perfect voor weekendjes weg of als handbagage voor vluchten. Deze tassen bieden een goede balans tussen grootte en draagbaarheid.
  • Grote duffeltassen: De beste optie voor langere reizen of wanneer je veel spullen moet meenemen. Deze tassen zijn ook populair voor activiteiten zoals sporten of kamperen, waarbij je grote spullen nodig hebt.

IS HET "DUFFEL" OF "DUFFLE" TAS?

De termen "duffel" en "duffle" worden door elkaar gebruikt en beide worden als correct beschouwd. Als we naar de zoekgegevens kijken, zien we dat “duffle bag” vaker voorkomt dan “duffel bag”, maar aangezien de stad waar de tas naar vernoemd is Duffel heet, is dat de correctere manier om het te spellen – voor het geval je ooit een leuk feitje op een feestje wilt delen... en vervolgens nooit meer wordt uitgenodigd.

Hoe je het ook spelt, de functionaliteit en veelzijdigheid van deze tas blijven hetzelfde.